Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
: : Архіви : :
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
Жовтень 2023 (13)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Щодо відстрочки від призову під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам
Щодо відстрочки від призову під час мобілізації  науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам З огляду на численні звернення членів Профспілки, Кіровоградський обком Профспілки працівників освіти і науки України вважає за доцільне надати роз’яснення щодо відстрочки від призову під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам.

Відповідно до статті 1 Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (далі – Указ), затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року №2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року, який було продовжено до 19 лютого 2023 року.

Відповідно до положень абзацу третього частини другої статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають:

- наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти,
наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь;
- педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти,
за умови що вони працюють відповідно у закладах
вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Таким чином, для отримання науковим, науково-педагогічним чи педагогічним працівником відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період має бути дотримано ряд умов, а саме:

1. науковий чи науково-педагогічний, педагогічний працівник має працювати в наукових установах та організаціях чи закладі освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки;
2. науковий чи науково-педагогічний працівник має не лише працювати на посадах доцента та професора, але й мати відповідні вчені звання доцента або професора;
3. місцем роботи наукового і науково-педагогічного працівника має бути заклад вищої, фахової передвищої освіти, наукова установа або організація;
4. місцем роботи педагогічного працівника має бути заклад професійної (професійно-технічної) освіти чи заклад загальної середньої освіти.

Звертаємо увагу на те, що заклади дошкільної чи позашкільної освіти відповідно до чинної редакції ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не ввійшли до переліку закладів освіти, робота у яких надає право педпрацівнику на відстрочку від призову. Законопроектом за №8117 від 07.10.2022 р. про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» пропонується додати до діючого переліку заклади дошкільної та позашкільної освіти. На даний час вказаний законопроект ще не розглянуто ВРУ.

В умовах воєнного стану в Україні активно працюють територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (надалі ТЦК та СП), завданням яких є набір осіб для поповнення рядів ЗСУ. Іншими словами, ТЦК та СП ведуть роботу щодо призову громадян на військову службу та вручають повістки відповідно до Положення про підготовку та проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затверджене постановою Кабінету Міністрів від 21 березня 2002 р. № 352 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 р. № 100).

Водночас центри комплектування можуть і не володіти повною і актуальною інформацією про призовника та його місце роботи, а отже, цілком ймовірно, що повістки можуть вручити і науковим, науково-педагогічним чи педагогічним працівникам, які не підлягають призову.

Зокрема, це будуть повістки для уточнення облікових даних, відповідно до яких призовник повинен з’явитися у вказану дату до визначеного територіального центру комплектування, щоб актуалізувати персональні дані призовника, інформацію щодо його сімейного стану, стану здоров’я, місця роботи чи навчання, щодо наявності дітей та їх кількість.

Результатом такої перевірки може бути встановлення підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період або ж можуть бути виявленні підстави для звільнення від служби в ЗСУ.

У разі, якщо наукові, науково-педагогічні чи педагогічні працівники з поважних причин не можуть йти добровольцями до армії, обком рекомендує їм заздалегідь подбати про наявність і завжди мати при собі оригінали чи посвідчені нотаріально копії (в декількох екземплярах) всіх необхідних документів, що підтвердять їхнє право на відстрочку від призову.

У разі отримання повістки про призов на військову службу під час мобілізації, на особливий період науковий, науково-педагогічний чи педагогічний працівник, який має законну підставу для звільнення від призову, має прибути до визначеного ТЦК та СП та надати такі документи:

1. заяву про надання відстрочки на ім'я голови ТЦК та СП у двох примірниках, один з яких із відміткою про реєстрацію залишити собі. Заява подається у простій письмовій формі та має містити посилання на абзац 3 частини 2 статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»;
2. оригінали чи посвідчені нотаріально копії письмових доказів, що підтверджують підстави надання відстрочки, а саме:

- оригінал довідки за підписом керівника закладу освіти, яка містить інформацію про те, що він працює в даному закладі за основним місцем роботи, з зазначенням найменування займаної ним посади (посад) та його педнавантаженність на обійманій посаді не у годинах, а у відсотках ставки (наприклад: не «з педнавантаженням 12 годин», а «на 0.75 ставки»);
- посвідчена нотаріально копія документа про освіту та спеціальність;
- посвідчена нотаріально копія документа про отримання вченого звання та/або наукового ступеню (для наукових і науково-педагогічних працівників).

Радимо ознайомитися з змістом статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», яка містить вичерпний перелік підстав відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації і в разі наявності декількох підстав в заяві про надання відстрочки вказувати їх всі з посиланням на відповідні абзаци та частини вказаної статті та надати всі належні докази (в разі наявності матері-інваліда I чи II групи необхідно посилатися на абзац 11 частини 1 статті 23 і надавати нотаріальні копії довідки МСЕК про групу інвалідності та ступінь втрати працездатності та свідоцтва про народження (свідоцтва про шлюб, в разі зміни прізвища).

Після перевірки наданих документів, відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” за рішенням ТЦК та СП може бути надана відстрочка від призову для продовження професійної діяльності, або за іншими обставинами (за станом здоров’я, для здобуття освіти, за сімейними обставинами та ін.)

Також повідомляємо, що якщо особа у зазначений у повістці час не з’явилася до ТЦК та СП, це вважається порушенням правил мобілізації. За це передбачено такі санкції:

- адміністративна відповідальність настає за статтею 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу в розмірі від 1700 до 3400 грн (3400-5100 грн для посадовців), якщо йдеться про повістку для уточнення даних або проходження медкомісії.
- кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 5 років може настати за статтею 336 Кримінального кодексу України, якщо особі вручено "бойову" повістку (тобто для відправлення у підрозділ, після проходження медкомісії та із зазначенням військової частини, куди вона відбуває) і вона не з’явилася до місця збору.

Кіровоградський обком Профспілки працівників освіти і науки України звертає увагу членів Профспілки на те, що згідно чинного законодавства у ТЦК та СП не мають права наполягати чи змушувати до призову наукового, науково-педагогічного чи педагогічного працівника за наявності у нього всіх відповідних документів, що підтверджують право на відстрочку від призову.
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.