Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
: : Архіви : :
Квітень 2024 (11)
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Сортувати статі за: датою | популярністю | відвідуванням | коментарями | алфавітом

Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров'я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України щодо підвищення заробітної плати бюджетникам із 1 квітня 2024 року.

Звернення направлено у підтримку позицій всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери, враховуючи низький рівень оплати праці працівників бюджетних галузей та поглиблення «зрівнялівки» в оплаті кваліфікованої та некваліфікованої праці (у січні-березні 2024 року працівникам 1 – 12 тарифних розрядів ЄТС здійснювалась доплата до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом; з 1.04.2024 така доплата пошириться на працівників 1 – 14 (з 25) тарифних розрядів ЄТС).


Відповіді на звернення обкому Профспілки щодо фінансування медоглядів
Відповіді на звернення обкому Профспілки щодо фінансування медоглядів
Відповіді на звернення обкому Профспілки щодо фінансування медоглядів Відповіді на звернення Кіровоградського обкому Профспілки щодо фінансування медоглядів від Служби освітнього омбудсмена та Кіровоградської ОВА.

Академічна відпустка не звільняє від призову на військову службу під час мобілізації Відповідно до ст.23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

У випадку реалізації права на академічну відпустку або перерву в навчанні із збереженням окремих прав здобувача вищої освіти, відповідно до п.20 ст.62 Закону України «Про вищу освіту», такі особи можуть підлягати призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, якщо вони не мають інших підстав для надання відстрочки від призову.

Завантажити лист МОН
list_mon_1_15735-23-1.pdf [208,37 Kb]

Роз’яснення МОН щодо збільшення обсягів освітньої субвенції, зміни до формули розподілу освітньої субвенції Обком Профспілки працівників освіти і науки України доводить лист Міністерства освіти і науки України від 03.03.2023 № 1/3133-23 «Про надання роз’яснень», що надійшов на адресу ЦК Профспілки після опрацювання міністерством численних звернень територіальних та первинних організацій Профспілки, щодо збільшення обсягів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році, а також внесення змін до формули розподілу освітньої субвенції.

Завантажити лист МОН №1/1680-23 від 06.02.2023р.:vdpovd-mon-1.1680-23-kiyisky-msky-oplata-dodatkovih-godin-os-2023.pdf [187,42 Kb]
Завантажити лист МОН №1/3133-23 від 03.03.2023р.: mon-1.3133-23-profsplka-pervinki-os-2023-zmna-formuli-varativna.pdf [191,93 Kb]


Особливості організації освітнього процесу в 2022-2023 навчальному році Міністерство освіти і науки України спрямувало лист засновникам та керівникам закладів фахової передвищої й вищої освіти щодо підготовки до початку та особливості організації освітнього процесу в 2022/2023 навчальному році.

У листі, зокрема вказано, що Міністерство, як головний центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки, рекомендує керівникам закладів фахової передвищої, вищої освіти провадити освітній процес максимально наближено до традиційного формату з урахуванням обмежень воєнного часу та безумовного забезпечення захисту учасників освітнього процесу, і вирішити відповідний комплекс питань із залученням органів студентського самоврядування та профспілкових організацій.

Завантажити повний текст документу:
lyst_mon_shchodo_pochatku_navchalnogo_roku_22_23.pdf [300,37 Kb]

Парламент врегулював окремі питання освітньої діяльності в умовах воєнного стану У Верховній Раді України 19 червня 2022 року 313 голосами народних депутатів проголосований закон «Про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану» № 2315-ІХ, яким доповнено «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту».

20 червня законопроект подано на підпис Президента України.


Під час оголошення воєнного стану автоматично наступає заборона проведення страйків до моменту його відміни Відділення Національної служби посередництва і примирення в Кіровоградській області надає роз’яснення щодо додержання трудових прав в умовах воєнного часу.

Статтею 44 Конституції України чітко визначено, що ті, хто працює, мають право на страйк для захисту своїх економічних і соціальних інтересів.

Порядок здійснення права на страйк встановлюється законом з урахуванням необхідності забезпечення національної безпеки, охорони здоров'я, прав і свобод інших людей. Отже, право на страйк виписано в Законі України “Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)” (далі - Закон).


Заклади освіти самостійно визначають день закінчення навчання МОН надало методичні рекомендації школам щодо закінчення навчального року, відповідний наказ опублікований на сайті міністерства.

Насамперед МОН рекомендує закладам освіти самостійно визначити день закінчення навчання, внісши за потреби зміни до структури навчального року, визначеної закладом.

Також у міністерстві радять ущільнити навчальний матеріал, організувати самостійне опрацювання навчального матеріалу учнями, додаткові консультації, аби виконати освітні й навчальні програми та навчальний план.

УРЯД УХВАЛИВ ЗМІНИ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ЗАЛИШКІВ СУБВЕНЦІЙ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ МІСЦЕВИМ БЮДЖЕТАМ 26 березня 2022 року, Уряд ухвалив зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а також до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в частині використання залишків коштів за субвенціями.

"У зв'язку із запровадженням воєнного стану виникла необхідність перегляду умов використання залишків освітньої субвенції для підтримки потреб цивільного населення. Майже 6 млрд грн залишків коштів за субвенціями дозволено спрямовувати на забезпечення потреб оборони та підтримку цивільного населення в умовах воєнного часу, що є ще одним кроком в наближенні перемоги Українського народу над загарбником", – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Постановою дозволено місцевим бюджетам використовувати залишки коштів за зазначеними субвенціями, збережених на рахунках місцевих бюджетів станом на 1 січня 2022 року, на:
- заходи територіальної оборони;
- задоволення продовольчих потреб цивільного населення;
- евакуацію/вивезення/переміщення цивільного населення із місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця (зокрема на оплату транспортних послуг, пально-мастильних матеріалів, облаштування місць розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання/перебування);
- оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, Уряд ухваливрішення щодо застосування для окремих фізичних і юридичних громадян рф персональних, спеціальних, економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).
https://www.kmu.gov.ua/.../pro-vnesennya-propozicij...
УРЯД УХВАЛИВ ЗМІНИ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ЗАЛИШКІВ СУБВЕНЦІЙ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ МІСЦЕВИМ БЮДЖЕТАМ
УРЯД УХВАЛИВ ЗМІНИ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ЗАЛИШКІВ СУБВЕНЦІЙ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ МІСЦЕВИМ БЮДЖЕТАМ


Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року 1 квітня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року.

Зокрема, школам рекомендують самостійно визначити дату завершення освітнього процесу.

Так, в межах автономії у міністерстві рекомендують закладам загальної середньої освіти:
- самостійно визначити день завершення освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році;
- забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через ущільнення навчального матеріалу, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультацій із використанням технологій дистанційного навчання.
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.