Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
: : Архіви : :
Квітень 2024 (11)
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Про заборону роботодавців вимагати від працівників конфіденційної інформації про стан їхнього здоров'я
Про заборону роботодавців вимагати від працівників конфіденційної інформації про стан їхнього здоров'я У зв’язку із зростанням соціальної напруги серед працівників освіти та численними зверненнями членів Профспілки щодо вимог окремих керівників закладів освіти до працівників про надання конфіденційної інформації по стан їхнього здоров’я (довідок про щеплення від COVID-19, про протипоказання щеплень, тести на COVID-19 тощо), тиску на працівників, вимагаючи обов’язкової вакцинації від COVID-19, Кіровоградський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України, в доповнення до наданих раніше роз’яснень у листах № 02/154 від 10.09.2021 року та № 02/158 від 20.09.2021 року, повідомляє наступне.

На даний час жодною нормою закону не передбачено обов’язок працівника робити щеплення від COVID-19, вакцинація є його добровільною і особистою справою, тому, відповідно, працівник не зобов’язаний надавати роботодавцю будь-яку інформацію щодо цього.

Ст. 25 Кодексу законів по пацю України встановлено заборону роботодавцю вимагати від працівника відомості та документи, подання яких не передбачено законодавством.

Ст. 39-1 Основ законодавства України про охорону здоров’я та ст. 286 Цивільного кодексу України закріплено право особи на таємницю про стан її здоров'я: фізична особа має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні. Забороняється вимагати та подавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування фізичної особи.

Конституція України (ст. 32) гарантує, що ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, відносини тощо, ов'язані з людиною і членами її родини, відомості про події та явища, що відбувалися або відбуваються у побутовому, інтимному, товариському, професійному, діловому та інших сферах життя особи, за винятком передбаченої законами інформації, що стосується здійснення людиною, яка обіймає посаду, пов'язану з
виконанням функцій держави чи органу місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень – це інформація про особисте і сімейне життя людини, яка є конфіденційною. Таку позиція викладено у рішенні Конституційного Суду України від 20 січня 2012 року №2-рп/2012 року. Положення ч. 2 ст. 32 Конституції передбачають вичерпні підстави для можливого правомірного втручання в особисте і сімейне життя людини.

Конституція України гарантує: права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними (ст. 21); права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними; конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані; при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод (ст. 22).

Згідно вимог ст. 19 Конституції України, правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством; органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Вкотре наголошуємо, що Профспілка працівників освіти і науки України не виступає ні «за», ні «проти» вакцинації проти COVID-19. Вважаємо, що кожен громадянин повинен самостійно і добровільно прийняти рішення щодо проведення щеплення на підставі повної поінформованості про дану медичну процедуру та враховуючи стан свого здоров’я.

Зважаючи на викладене вище, просимо забезпечити дотримання чинного законодавства, прав та інтересів працівників в ході кампанії по вакцинації від COVID-19.


Завантажити лист ОК: rk-mk-pk-pro-medichnu-tayemnicyu.pdf [181,9 Kb]
  • Розділ: --- |
  • Автор: Lenchik
  • Коментарів: 0
  • Переглядів: 276 |
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.