Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
: : Архіви : :
Квітень 2024 (10)
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Первозванівський скарб
В рамках просвітницького марафону «50 сторінок Державотворення: Центральної України» на YouTube-каналі Департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА Первозванівська територіальна громада презентувала відео «Первозванівський сортосад»

Первозванівка - унікальний край з багаторічною історією, багатий на мальовничі краєвиди та родючі землі. Вівтарем української свободи, духовною святинею став Первозванівський сортосад, заснований унікальним вченим-садоводом Леонідом Михайловичем Скалько та його дружиною Антоніною Гнатівною Ігнfтьєвою, Героєм Соціалістичної праці, послідовницею чоловіка, яка увійшла в історію Кіровоградщини як грамотний, талановитий фахівець-садовод.

В цій унікальній сім’ї народилась унікальна донька Скалько Світлана Леонівна - майже 50 років незмінний керманич Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, яка свій трудовий шлях почала у рідному селі Первозванівці.

Здобувши середню освіту, Світлана Скалько вирішила продовжити справу батьків і вступила до Уманського сільськогосподарського інституту, який закінчила в 1959 році. Дипломованому агроному запропонували попрацювати вчителем виробничого навчання біології і хімії Первозванівської школи. Робота в школі настільки захопила допитливу дівчину, що спонукала отримати ще одну вищу освіту – педагогічну, закінчивши заочно в 1965 році Черкаський педагогічний інститут.

Працюючи в школі, Світлана Леонідівна створює одну з перших в області виробничих бригад за профілем садівництва і овочівництва на базі сортосаду, яким в колгоспі ім. Т.Г. Шевченка завідувала її мати. Здібності, завзяття, горіння в роботі молодої вчительки помітили, і тому запрошували на різні посади. З 1962 по 1968 роки Світлана Леонідівна працювала методистом обласного інституту удосконалення вчителів, інспектором обласного відділу освіти, старшим методистом обласної станції юних натуралістів. З 1969 року в її житті починається нова сторінка – бурхлива, неспокійна, насичена, іноді непередбачувана, але цікава, яка постійно тримала в фокусі і не давала розслабитись. Світлану Скалько обрали спочатку секретарем, а невдовзі і головою обласної організації Профспілки працівників освіти та науки.

П’ятий рік освітянська профспілкова родина розпочинає новий навчальний рік без Світлани Леонідівни, але повсякчасно згадуючи і користуючись її надбанням, досвідом роботи.

Натхненно слугуючи людям, вона і померла на роботі, перебуваючи у відрядженні в Одесі. 14 червня 2018 року перестало битися серце знаної в області й Україні голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, заслуженого працівника освіти України Світлани Леонідівни Скалько. Поховали Світлану Леонідівну у селі Первозванівці на Кіровоградщині. Світла пам'ять про цю непересічну людину залишиться у серцях усіх, хто її знав.
Цьогоріч, 22 вересня виповниться 85 років від дня народження С.Л. Скалько.
  • Розділ: --- |
  • Автор: Lenchik
  • Коментарів: 0
  • Переглядів: 55 |
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.