Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
: : Архіви : :
Вересень 2024 (8)
Серпень 2024 (11)
Липень 2024 (8)
Червень 2024 (14)
Травень 2024 (7)
Квітень 2024 (12)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :

Затверджено перелік громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти Міністерство освіти і науки України затвердило перелік громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти. Це зонування громад створено на основі Методики оцінювання ризиків, затвердженої Урядом.

Детальніше про методику та рівні можна дізнатися у серії відеороликів «Безпечна освіта», розроблених спільно МОН та ЮНІСЕФ. Мета відео – розповісти про новий механізм отримання державної субвенції на ремонт або будівництво укриттів у закладах освіти, а також допомогти громадам скористатися ним.

Цей перелік допоможе краще враховувати безпекові ризики під час планування формату навчання та вибору місць для будівництва укриттів.

Дізнатися рівень ризику у вашій громаді можна на спеціальному дашборді.
Затверджено перелік громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти

  • Разділ: --- |
  • Автор: Lenchik
  • Комментарів: 0
  • Переглядів: 6 |

Профспілкова нарада: обговорення ключових викликів нового навчального року 12 вересня 2024 року, під час наради голів територіальних організацій Профспілки обговорили ключові аспекти щодо початку нового навчального року у час дії воєнного стану.

Відкрив всеукраїнську нараду Голова Профспілки Георгій Труханов і акцентував увагу на основних діях ЦК Профспілки, що спрямовані на захист гарантій педагогів щодо безпечних умов праці, стабільної і справедливої оплати в умовах нинішніх економічних викликів.

Заступник Голови Профспілки Сергій Романюк продовжив хід наради і значну увагу приділив роботі з наказами МОН, які стосуються здобуття освіти під час війни, питанням реалізації постанови КМУ щодо скасування субвенцій для шкіл із малою кількістю учнів, що може серйозно вплинути на заклади загальної середньої освіти.

Також обуло поінформовано, що ЦК Профспілки активно працює над пропозиціями до проєкту Державного бюджету на 2025 рік, зокрема у розрізі фінансування освітньої галузі.

До активної роботи долучилися з виступами колеги зі Львова, Вінниці, Черкас, Одеси, Дніпра, Сум та інших обласних центрів.

Нарада торкнулася й питання ефективного використання залишків освітньої субвенції, роботи над проєктом Положення про атестацію педагогів, забезпечення шкіл належними укриттями, що є критично важливим для безпеки учнів та працівників сучасних умовах.

Всеукраїнська нарада стала важливим кроком у формуванні подальших дій Профспілки задля захисту прав освітян, поліпшення їх умов праці та забезпечення якості освіти.


Чи зараховується до стажу жінкам час догляду за малолітньою  дитиною До страхового стажу для обчислення пенсії зараховуються ті періоди, протягом яких людина підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, та за які з 1 січня 2004 року, дати набрання чинності Законом України від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», щомісяця сплачені страхові внески.

У статті 24 цього Закону визначено, що страховий стаж після 1 січня 2004 року обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до набрання ним чинності – в порядку, визначеному раніше діючим законодавством.


 Врегульовано зарахування стажу для виплати надбавки за вислугу років українським педагогам за кордоном  Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2001 р. № 78», що стосується педагогічних і науково-педагогічних працівників, які працюють за межами України.

Реалізація постанови дозволить зараховувати до стажу їхньої педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років час роботи цих працівників на відповідних посадах за кордоном. Йдеться про період з 24 лютого 2022 року до припинення або скасування воєнного стану та протягом одного року після припинення або скасування воєнного стану.

З 1 вересня виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки, – продовжаться Попри складне становище, держава продовжуватиме підтримувати тих, хто потребує допомоги. Частиною підтримки для внутрішньо переміщених осіб, є допомога на проживання.

Така допомога виплачується щомісяця на кожного члена сім'ї ВПО з вразливих категорій українців. Наразі понад 1,2 млн українців, які через війну змушені були залишити свої домівки, отримують цю допомогу.

Залишки коштів освітньої субвенції станом на 01.08.2024р. Залишки коштів освітньої субвенції по Кіровоградській області станом на 1 серпня 2024 року.

Завантажити файл:01.08.2024-osvtnya-zalishki.pdf [295,86 Kb]



Стягнення за порушення трудової дисципліни Працівник порушує трудову дисципліну. Як роботодавець може його за це наказати? Законодавство надає можливість притягнути працівника до дисциплінарної відповідальності. Як це правильно зробити та які документи необхідно оформити, розглядаємо у цій статті.

Нормативне регулювання дисциплінарної відповідальності

Правила притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності встановлені гл. Х Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП).


Омбудсман Дмитро Лубінець відкрив провадження через низькі зарплати вчителів У своїх зверненнях до Уповноваженого України з прав людини освітяни повідомляють про низький рівень оплати праці.

Як повідомляють у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, на постійному контролі Омбудсмана Дмитра Лубінця перебувають питання щодо захисту прав освітян.