Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Жовтень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
: : Архіви : :
Жовтень 2024 (7)
Вересень 2024 (15)
Серпень 2024 (11)
Липень 2024 (8)
Червень 2024 (14)
Травень 2024 (7)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Розширене засідання президії комітету обласної організації
Розширене засідання президії комітету обласної організації 25 вересня 2024р у обласному комітеті Профспілки відбулася нарада керівників ТОП та ППО обласного підпорядкування та засідання президії обкому Профспілки.

На нараді головою обкому Профспілки Сергієм Петровим була проаналізована загальна ситуація в закладах освіти області щодо реалізації норм колдоговорів у поточному році, акцентовано на проблемних положеннях КД, які виконуються не в повній мірі, визначено шляхи удосконалення цієї роботи, зокрема за рахунок посилення співпраці з органами управління освітою та головне депутатами ТГ:

«Так за інформацією членських організацій надбавку за престижність педагогічної праці у ЗЗСО області від 20% до 30% виплачують лише у 10 ТГ (з 36 ТГ де є наші профорганізації), той же час 15 ТГ ці виплати здійснюють у мінімальному розмірі – 5% ; педпрацівникам, які викладають за програмою НУШ 3 ТГ дозволили собі, в порушення чинного законодавства з оплати праці, встановити набавку у розмірі 5% (Кетрисанівська та Долинська ТГ) та 15% (Голованівська ТГ) – замість мінімальної 20%, при цьому у 8 ТГ дані виплати здійснюють у розмірі 30%; ще гірша ситуація з цими виплатами педпрацівникам ЗДО – 21ТГ встановили від 5% (13 ТГ) до 10% (8 ТГ) і лише 5 ТГ – 20% і 2 ТГ – 30%.

На передодні Дня працівників освіти педагогічна спільнота розраховує на грошову винагороду, яка у КД ЗО (де є наші профспілкові організації) передбачена у розмірі посадового окладу. Наразі виконання цієї норми у повному обсязі заплановано лише у 18 ТГ ( для педпрацівників ЗЗСО), у 11 ТГ (для педпрацівників ЗПО) та у 14 ТГ (для педпрацівників ЗДО). Навіть працівникам навчально-допоміжного персоналу запланована виплата у розмірі посадового окладу у 7 ТГ.»

«Аналізуючи здійснення роботодавцем обов’язкових виплат за проходження медогляду констатуємо, що переважна більшість територій ці зобов’язання виконали, окрім 5 ТГ (Побузької, Добровеличківської, Піщанобрідської, Новоархангельської та Устинівської) де освітяни проходили медогляди за власні кошти. Як і в попередні роки ( незважаючи на обіцянки ОВА та Обласної ради, щодо гарантування обов’язкового фінансування видатків на медогляди ) частина закладів освіти обласного підпорядкування медогляди проходили за власні кошти, в то й же час окремі заклади за кошти роботодавця» – зазначив голова обкому.

Сергій Петров ознайомив учасників наради з основними проблемами щодо фінансування нашої галузі під час прийняття Державного бюджету на 2025 рік, схвалили звернення ЦК Профспілки до СПО об’єднань профспілок та роботодавців і до ВРУ щодо перегляду в сторону збільшення видатків на освіту, зокрема на освітню субвенцію, стипендіальне забезпечення тощо. Як засвідчують розрахунки до проекту Бюджету, видатки зведеного державного та місцевого бюджетів на галузь освіти закладено на рівні 373,3 млрд.грн, що становить лише 4,4% від ВВП ( в ЗУ Про освіту – не менше 7%), та є нижчим проти 2024 року. Практично «заморожено» основні державні соціальні стандарти і гарантії – прожитковий мінімум та мінімальна заробітна плата; продовжуються зміни у податковій сфері, зокрема 5% військового податку – все це безумовно призведе до значного падіння рівня життя освітян. А в той же час в законопроекті збільшено фонд оплати праці ВРУ(апарат) – на 26,2%, Офіс Президента – на 11,2%, КМУ – на 19,7%, НАБУ – на 28,2%, прокуратура – 25,8%, БЕБ – на 75%, Нацкомісія з цінних паперів – 49,6%, Рахункова палата – 38,2 % і т.д. , ну і як кажуть «ягідка на тортику» - середня заробітна плата в Міністерстві освіти і науки – 113,5 тис грн, а у вчителю – 12 тис грн.

Юрисконсульт обкому Профспілки Анна Цехмістер поінформувала про результати правозахисної роботи у 2024 році:

Протягом 2024 року на підставі поданих членами профспілки заяв проведено близько 50 перевірок дотримання чинного законодавства про працю.

Серед виявлених порушень, найбільш чисельними були:
- порушення, пов’язані із зменшення розміру оплати праці працівників закладів загальної середньої освіти у зв’язку зі зменшенням видатків на освітню субвенцію Держбюджеті на 2024 рік;
- недотримання порядку проведення атестації педагогічних працівників;
- порушення правил і порядку застосування щодо членів Профспілки дисциплінарних стягнень (доган);
- порушення прав членів Профспілки на отримання згідно Колективного договору матеріальної допомоги при звільненні у зв’язку з виходом на пенсію;
- порушення управліннями ПФУ прав членів Профспілки щодо перерахунку розміру пенсії при зміні виду пенсії педпрацівником з пенсії за вислугою років на пенсію за віком;
- порушення, пов’язані із оформленням викладацької роботи керівного складу і працівників закладів та установ освіти та щодо педагогічної роботи за сумісництвом;
- спроби окремих роботодавців спонукувати працівників здійснювати за власні кошти оплату проходження медоглядів (особливо в частині бакобстеження та психіатричного огляду).

За результатами цих перевірок та з метою захисту прав членів Профспілки в позасудовому порядку керівникам органів управління освітою та закладів освіти, головам місцевих рад обкомом, в межах своїх повноважень, направлялися подання про порушення трудового законодавства.

Юристом обкому у 2024 році надавалися усні консультації та практична юридична допомога у складені позовних заяв та інших процесуальних документів щодо судового супроводу розгляду справ за позовами членів Профспілки.

У першому півріччі 2024 року по всім трьом справам за позовами про визнання незаконним та скасування наказів/розпорядження про застосування щодо членів Профспілки дисциплінарних стягнень (доган) були винесені рішення суду про задоволення вимог позивачів в повному обсязі і скасування дисциплінарних стягнень (доган).

На розгляді в Кіровоградському окружному адміністративному суді на даний час перебуває 5 справ за позовами членів Профспілки про визнання протиправними дії управлінь Пенсійного фонду України щодо відмови у перерахунку розміру пенсії при зміні виду пенсії педпрацівникам з пенсії за вислугою років на пенсію за віком. По одній із справ вже винесено рішення на користь члена Профспілки.

Під час розгляду питань порядку денного члени президії обкому Профспілки визначилися щодо делегатів, делегованих та кандидатур на виборні посади від обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на VIIІ Конференцію Федерації профспілок області.

Президією було затверджено документи, що подаються до обкому Профспілки по закінченню звітів і виборів територіальними організаціями та ПК обласного підпорядкування та затверджено графіки проведення звітно-виборних зборів первинних профспілкових організацій закладів освіти обласного підпорядкування та звітно-виборних конференцій територіальних організацій Профспілки.

Президія постановила взяти участь спільно органами управління освітою в урочистостях з нагоди Дня працівників освіти, організувати привітання освітянам області, відзначити кращих профспілкових лідерів, активістів, ветеранів педагогічної праці та профспілкового руху за високий професіоналізм, плідну роботу щодо захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.
Розглянуто питання про надання матеріальної допомоги членам Профспілки.

Голова Знам’янської міської організації Тетяна Мельник підняла питання щодо процедури зміни найменування первинних профорганізацій у зв’язку з перейменуванням закладів.

Учасники наради активно обговорили підняті на нараді питання і отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Розширене засідання президії комітету обласної організації
Розширене засідання президії комітету обласної організації
Розширене засідання президії комітету обласної організації


Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.