Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
: : Архіви : :
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
Жовтень 2023 (13)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
ІV ПЛЕНУМ КІРОВОГРАДСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМІТЕТУ ПРОФСПІЛКИ
ІV ПЛЕНУМ КІРОВОГРАДСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМІТЕТУ ПРОФСПІЛКИ 13 квітня 2023 року в змішаному режимі: онлайн та в Малому залі ФПО відбувся ІV Пленум Кіровоградського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України, з порядком денним: «Про дії організаційних ланок обласної організації Профспілки в умовах військового стану по захисту прав та інтересів членів Профспілки, зокрема тих, хто постраждали від російської агресії».

Роботу пленуму розпочав голова обласної організації Профспілки Сергій Петров і в першу чергу проаналізував діяльність обласного комітету та виборних профспілкових органів на місцях в умовах воєнного стану, визначивши шляхи її удосконалення, продовжуючи активно підтримувати постраждалих від російської агресії членів профспілки та їх сім’ї, донатити ЗСУ, займатися волонтерською роботою, в т.ч. опікуватися ВПО.

В доповіді було підкреслено, що основним пріоритетним завданням роботи залишається захист соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки, удосконалення співпраці та соціального діалогу з органами місцевого самоуправління та органами управління освітою і оперативне реагування в разі порушення прав спілчан використовуючи у повному обсязі надані права та повноваження.

У своїй доповіді Сергій Петров дав розгорнутий аналіз стану справ з оплати праці освітян області, зокрема показників середньої заробітної плати за 2022-2023 роки основних категорій працівників закладів освіти, ефективного та раціонального використання освітньої субвенції та акцентував на питаннях особливої уваги і посиленої відповідальності сторін угод та колдоговорів, враховуючи вимоги воєнного стану.

Також було зазначено, що системною у звітному періоді була робота щодо аналізу внесених під час воєнного стану змін до законодавчих та галузевих нормативно-правових актів та відповідність даним змінам локальних розпорядчих актів та окремих регуляторних нормативних актів.

Обласний комітет Профспілки, а саме фахівці правової служби щоденно реагували на виклики пов’язані з порушенням трудових прав та гарантій членів профспілки.

Протягом 2022 року на підставі поданих членами профспілки заяв проведено 181 перевірка дотримання чинного законодавства про працю.

Основні проблемні питання яким приділялась увага наступні:
- у частині громад області були випадки безпідставного зменшення оплати за час простою із середнього заробітку. Проблему вдавалося частково врегульовувати шляхом перемовин та пред’явленням подань про усунення порушень законодавства адміністраціям громад відповідними профорганами;
- у більшості громад були спроби скасування виплат надбавок і доплат педагогічним працівникам, в зв’язку з чим обкомом Профспілки та територіальними організаціями було проведено роз’яснювальну роботу, в тому числі надання письмових тлумачень законодавства;
- у окремих громадах мали місце спроби тиску адміністрації на працівників з метою примусити їх писати заяви на отримання відпусток без збереження заробітної плати задля штучної економії коштів фонду заробітної плати, інколи навіть без проведення розрахунків щодо необхідності таких дій. Так, наприклад, в Онуфріївській громаді працівники освіти з цього приводу готові були вступити в колективний трудовий спір, наразі питання вирішується шляхом переговорів територіальної та первинних профорганізацій з керівництвом громади.

За 2022 рік було підготовлено 13 подань про усунення порушень трудового законодавства які було скеровано до виконання роботодавцям.
Найпоширенішим предметом оскарження були неправомірні дії роботодавців щодо оплати праці під час простою та дистанційної роботи, виплати винагороди за сумлінну працю у розмірі, що не відповідає визначеному колективним договором.

За результатами наданої практичної юридичної допомоги судами у 2022 році було винесено 4 рішення на користь членів Профспілки, якими задоволено позовні вимоги майнового характеру на загальну суму близько 120 тисяч гривень.

За звітний період проводилися навчання для профспілкового активу та первинних профорганізацій з питань застосування трудового законодавства в умовах воєнного стану в Україні та відповідальних осіб з числа профактиву та керівників закладів освіти з питань охорони праці.

Значна увага обласним комітетом Профспілки та його організаційними ланками приділяється інформаційній роботі, як важливій мотиваційній складовій, спрямованій на висвітлення діяльності організаційних ланок Профспілки щодо відстоювання соціально-економічних прав та інтересів спілчан, аналізу змін у законодавстві в умовах воєнного стану у засобах масової інформації, на власних сайтах, інших соціальних мережах».

У обговоренні питання взяли члени обкому Профспілки: Мельник Тетяна Іванівна - голова Знам’янської міської організації Профспілки, Цесарська Лариса Наумівна - голова Бобринецької об’єднаної організації Профспілки; Мала Каріна Артемівна - голова первинної профспілкової організації студентів ЦДУ ім. Володимира Винниченка в своєму виступі зазначила проблемні питання студентської молоді, зокрема, дефіцит фінансування стипендіального фонду.

У обговоренні було зазначено, що територіальні організації Профспілки, в тому числі й студентські, активно долучалися до волонтерської діяльності, збору коштів на потреби Збройних Сил України, а самі освітяни працювали у волонтерських центрах та гуманітарних хабах, виготовляли маскувальні сітки, формували продуктові набори та готували їжу для жителів територій, на яких ведуться воєнні дії, військових, тимчасово переміщених осіб, організовували збір одягу та взуття для тих, хто цього потребує.

Учасники засідання прийняли відповідну постанову та за результатами аналізу ситуації щодо стану дотримання соціальних гарантій освітян, враховуючи зауваження та пропозиції учасниками Пленуму, прийняли рішення направити звернення департаменту освіти і науки ОВА, органам управління освітою на місцях, керівникам та депутатам територіальних громад області.

ІV ПЛЕНУМ КІРОВОГРАДСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМІТЕТУ ПРОФСПІЛКИ
ІV ПЛЕНУМ КІРОВОГРАДСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМІТЕТУ ПРОФСПІЛКИ
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.