Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
: : Архіви : :
Квітень 2024 (11)
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Обласна педагогічна конференція «Освіта Кіровоградщини в умовах війни: безпека, якість, результат».
Обласна педагогічна конференція «Освіта Кіровоградщини в умовах війни: безпека, якість, результат». Сьогодні, 26 серпня відбулася обласна педагогічна конференція у режимі онлайн «Освіта Кіровоградщини в умовах війни: безпека, якість, результат»

Серед партнерів, які долучилися до роботи заходу, були Лілія Синчук - начальник управління ДСЯО Кіровоградщини, Володимир Слінченко - начальник управління з питань цивільного захисту ОВА, Віталій Дмитрук - директор Кіровоградського ОІППО, працівники ГУ Національної поліції у Кіровоградській області, ГУ ДСНС у Кіровоградській області та керівники органів управління освітою, керівники закладів освіти, голови територіальних організацій Профспілки працівників освіти і науки України.

З вітальним словом до освітян виступив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович: «Школа і війна – це зовсім не поєднані категорії. Школа – це вчитель, знання, світло, мир та тепло рідного дому. Але Україна наразі відстоює свою Незалежність. І Ваша роль і участь у цій боротьбі надзвичайно вагома. Я щиро вдячний кожному колективу від потужного обласного ліцею до сільської школи за ваш патріотизм, за підготовку дітей в нелегких умовах, за вашу допомогу Збройним Силам України, за вашу волонтерську працю, за допомогу у розміщенні у ваших закладах людей тимчасово переселених. Наша область прифронтова і всі ви є основа українського тилу. Кіровоградщина чекає на новий навчальний рік. Головне, щоб навчальний процес був безпечним. Ми впевнені, що наші учні за підтримкою вчителів досягнуть нових висот у навчанні».

У своїй промові Ельза Лещенко - директор департаменту освіти і науки облвійськадміністрації зазначила, що незважаючи на воєнний стан освітяни продовжують виконувати свою роботу – навчати та виховувати дітей, що новий навчальний рік відбуватиметься за трьома формами навчання – очною, дистанційною та змішаною.

У своєму виступі голова Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Петров зауважив, що профспілкові комітети, як на всеукраїнському, обласному так і на територіальному рівнях з перших днів рашиської агресії активно долучилися до підтримки, різноманітної допомоги в т.ч. фінансової ЗСУ, теробороні, волонтерському руху, опікуються внутрішньо переміщеними особами та ін.

«І сьогодні, безумовно, головне завдання органів влади, управління освітою, профспілкових комітетів консолідувати зусилля та створити зручні безпечні умови для залучення до навчально-виховного процесу в закладах освіти області не лише наших вихованців, а й дітей та студентської молоді з тимчасово окупованих територій України» - наголосив в своєму виступі голова Профспілки освітян.

Сергій Юрійович зупинився на найбільш актуальних проблемних питаннях соціального захисту освітян, подякував територіальним громадам за дотримання прав та гарантій працівників освіти, забезпечення оплати праці, як правило, у обсязі передбаченому чинним законодавством та колективними договорами, відмітив, що в багатьох громадах, незважаючи на всі труднощі, здійснюються виплати надбавки за престижність педагогічної праці у попередньо встановлених розмірах 20-30% до посадового окладу, профінансовано роботодавцями медогляди тощо.

Очільник Профспілки освітян області зазначив, що, нажаль, мають місце і непоодинокі випадки коли територіальні громади, маючи значні залишки освітньої субвенції яка надходить з державного бюджету (за даними МОН та Держстату – біля 300 млн.грн.), вже зменшили або планують з 1 вересня зменшити виплати надбавки за престижність педагогічної праці до мінімуму – 5%, до цих пір не здійснили оплату медоглядів, що є безпосереднім обов’язком роботодавця, в ряді територій безпідставно скасовано виплати ряду доплат і надбавок. І все це відбувається в період росту інфляції, значного підвищення цін на товари та послуги, фактичного зубожіння працівників галузі.

«Інформація про територіальні громади, які допустили порушення прав освітян, буде оприлюднена найближчим часом в засобах масової інформації. Більш того ми все таки сподіваємося на відповідну оперативну реакцію цих керівників, які використовуючи можливості соціального діалогу знайдуть оптимальні шляхи врегулювання існуючих проблем на користь працівників галузі» – зазначив Сергій Петров.

Під кінець виступу Петров С.Ю. висловив своє переконання, що всі учасники сьогоднішньої конференції чітко усвідомлюють ту величезну відповідальність перед майбутніми поколіннями, яку покладено в першу чергу на очільників влади, місцевого самоврядування, органи управління освітою та профспілкові органи, які мають створити безпечні умови праці освітянам області, головним завданням яких є в оновленій демократичній Україні виховати справжніх патріотів Батьківщини, сформувати націю - де базовими постулатами стануть українська мова, правдива історія нашої державності та духовні цінності.
Слава Україні!

Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.