Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
: : Архіви : :
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Звернення делегатів IX з’їзду Профспілки працівників освіти і науки України до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України
Звернення делегатів IX з’їзду Профспілки працівників освіти і науки України  до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України,  Президента України Делегати IX з’їзду Профспілки працівників освіти і науки України наголошують, що Конституцією України Україна визнана демократичною, правовою, соціальною державою.

Стаття 53 Конституції України гарантує забезпечення державою доступності і безоплатності дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах та її розвиток.

Стаття 68 Конституції України вимагає від кожного неухильно додержуватися Конституції України та законів України не посягати на права інших людей.
Стаття 113 Конституції України вимагає від Кабінету Міністрів України у своїй діяльності керуватися Конституцією, законами України, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України.

Стаття 78 Закону України «Про освіту» передбачає забезпечення державою асигнувань на освіту в розмірі не менше 7% ВВП.

Стаття 61 Закону України «Про освіту» передбачає встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі трьох мінімальних заробітних плат з подальшою диференціацією посадових окладів інших педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Схваленими постановою Верховної Ради України від 05.11.2020 № 980-IX Бюджетними висновками до проєкту закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» Кабінету Міністрів України доручено опрацювати питання належного фінансового забезпечення оплати праці працівників освіти, зважаючи на вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки», передбачивши відповідне збільшення обсягу освітньої субвенції.

Всупереч цим нормам в поданому Кабінетом Міністрів України та прийнятому 15 грудня народними депутатами України в кількості 289 осіб Законі України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» обсяги видатків на освітню галузь зменшено до 295,6 млрд. гривень порівняно з видатками, схваленими постановою Верховної Ради України від 05.11.2020 № 980-IX в обсязі 300,1 млрд. гривень, що складає 6,6% від ВВП.

Замість відповідного збільшення обсяги освітньої субвенції зменшено на 2,9 млрд. гривень, дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти і охорони здоров’я - на 2,0 млрд. гривень, видатки фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти - на 500,0 млн. гривень.
Делегати IX з’їзду Профспілки вимагають забезпечення освітньої галузі видатками відповідно до статті 78 Закону України «Про освіту» у розмірі не менше 7% від ВВП, в тому числі необхідними для реалізації норм частини другої статті 61 та Прикінцевих і перехідних положень закону «Про освіту», а також статті 36 закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо підвищення з 1 січня 2021 року посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників за коефіцієнтом 1,5 замість підвищення, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 822, яку Уряд відтермінував до 31 грудня 2021 року.

Делегати IX з’їзду Профспілки вимагають забезпечення місцевих бюджетів освітньою субвенцією у повному розмірі з її розподілом між бюджетами територіальних громад та обласними бюджетами залежно від фактичної, а не розрахункової, кількості класів у закладах загальної середньої освіти та відповідних закладах професійно-технічної та фахової передвищої освіти.

Делегати IX з’їзду Профспілки вимагають підвищення розміру мінімальної заробітної плати з липня 2021 року для працівників бюджетної сфери, серед яких понад 1,3 млн. освітян, замість його відтермінування на грудень 2021 року.

Делегати IX з’їзду Профспілки вимагають запровадження обов'язкового державного страхування на випадок захворювання коронавірусною хворобою працівників закладів освіти з відповідними фінансовими ресурсами, а також передбачення відповідних видатків у «Фонді боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками на період дії карантину» на фінансування потреб закладів освіти.

Делегати IX з’їзду Профспілки розраховують на взаєморозуміння та підтримку народними депутатами України нашої позиції та висловлюють готовність, дотримуючись соціального діалогу, до відстоювання цих конституційних та законодавчо встановлених норм у разі їх недотримання, застосовуючи всі дозволені законодавство форми та методи.

Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.