Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
: : Архіви : :
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Держпраці нагадала про штрафи за нехтування медоглядами
Держпраці нагадала про штрафи за нехтування медоглядами Непроведення медичних оглядів може призвести навіть до кримінальної відповідальності.

Державна служба України з питань праці нагадала, що власник або уповноважений ним орган зобов’язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах з небезпечними та шкідливими умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року. До цього зобов'язує ст.169 Кодексу законів про працю України та ст.17 Закону України «Про охорону праці».

Відповідно до ст.159 Кодексу законів про працю України та ст.14 Закону України «Про охорону праці», працівник зобов’язаний в установленому порядку проходити попередні та періодичні медогляди. Безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог несе працівник.

У Держпраці нагадали, що Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає таке покарання:

- порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів про охорону праці тягне за собою накладення штрафу на працівників від 34 до 170 грн (від 4 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) і на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності — від 340 до 680 грн (від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) — відповідно до ст.41 КУпАП;

- невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, щодо усунення порушень законодавства про охорону праці (невиконання пунктів припису) або створення перешкод для діяльності цих органів тягне за собою накладення штрафу на працівників від шести до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від 510 до 1700 грн (від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) — відповідно до ст.188-4 КУпАП;

Крім того, відповідно до ст.43 Закону України «Про охорону праці», за порушення законодавства про охорону праці та невиконання приписів посадових осіб органів виконавчої влади з нагляду за охороною праці юридичні та фізичні особи, які використовують найману працю, притягаються до сплати штрафу. Водночас це не звільняє від усунення виявлених порушень у визначені строки.

Якщо ж непроведення медичних оглядів є наслідком заподіяння шкоди здоров’ю працівника, керівник може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за ст.271 «Порушення вимог законодавства про охорону праці» Кримінального кодексу України.

Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.