Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
: : Архіви : :
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
Жовтень 2023 (13)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Документування заподіяної під час війни шкоди: юридичні поради
Документування заподіяної під час війни шкоди: юридичні поради З початку введення воєнного стану в Україні (з 24 лютого 2022 року) у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України правозахисники, журналісти та громадяни України розпочали фіксувати воєнні злочини, злочини проти людяності, грубі порушення прав людини – вбивства мирних жителів, знищення та пошкодження цивільних споруд, житлових будинків, мародерство тощо.

Необхідність документування шкоди, яка безпосередньо завдана воєнними злочинами є важливим, оскільки після закінчення війни шкода, яка була завдана фізичній чи юридичній особі, повинна бути відшкодована у передбаченому законом порядку.

Воєнний злочин – свідоме грубе порушення законів та звичаїв війни, об’єднує групу серйозних порушень правил ведення бойових дій та норм і принципів міжнародного гуманітарного права, що вчиняється умисно або через грубу необережність.

Прикладами воєнних злочинів є:

- пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури;
- уламки снарядів в межах міста;
- факти поранення/загибелі цивільних осіб внаслідок застосування зброї окупантом;
- розташування та використання військової техніки в житлових кварталах міста, ведення бойових дій окупантом в житлових кварталах міста;
- насилля щодо медичного персоналу, пошкодження медичного транспорту, лікарень, обладнання;
- насильство щодо духовенства, пошкодження/знищення культових споруд (храмів, мечетей, синагог тощо);
- використання окупантом цивільного одягу, однострою ЗСУ, емблем гуманітарних та медичних установ;
- факти фізичного насилля, позбавлення волі цивільного населення окупантом;
- використання цивільної інфраструктури з воєнною метою під прикриттям цивільних;
- захоплення майна, пограбування окупаційними силами;
- відмова чи позбавлення доступу до медичної допомоги.

Задокументовані докази використовуватимуться для кримінального переслідування причетних до злочинів у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та спеціальному трибуналі після його створення.

Наразі не існує чіткого розмежування документування шкоди, яка була завдана фізичній або юридичній особі. В основу документування повинно бути покладено відмінності між юридичними та фізичними особами, зокрема те, що юридичній особі не може бути завдана шкода життю та здоров’ю, однак як фізичній так і юридичній особі може бути завдана шкода у вигляді упущеної вигоди тощо.

Порядок документування завданої шкоди

Для документування кожного кейсу заводиться окрема папка, в якій зберігаються: фото докази (в окремій папці); відео докази; речові докази; покази свідків; складання схем; інтернет сторінки; журнал доказування; короткий опис кейсу.

На початку відеозапису озвучте дату, час та місце, ваші прізвище, ім'я та по-батькові, не розголошуйте даних про свідків, без їх згоди, не повідомляйте про обстріли у режимі реального часу, не публікуйте пересування Збройних Сил України, надійно зберігайте дані на кількох носіях.

Обов’язковою умовою відібрання пояснень у свідків – є отримання інформованої згоди.

Усі задокументовані докази вчинення воєнного злочину, який спричинив шкоду фізичній або юридичній особі необхідно повідомляти на наступні ресурси: https://warcrimes.gov.ua, який створений Офісом Генерального прокурора разом з українськими та міжнародними партнерами.

Важливим є той факт, що наразі не існує вимог щодо строків документування події, однак особа, яка безпосередньо здійснює документування повинна розуміти, що чим більше сплив строк з того моменту коли подія, яка підлягає документування відбулась тим важче буте зафіксувати необхідні докази, а отже необхідно в першу чергу звертати увагу на якість доказів, прийняття даних доказів у відповідних інстанціях до яких у подальшому постраждала особа буде звертатись.

Журнал документування містить інформацію про дату, час та місце події, яку документують, та покроковий опис дій, які здійснила особа, яка проводить документування.

Опис події містить інформацію про те, що відбулось та коли відбулось, який результат події, яка документується.

Під час документування необхідно зберігати інтернет сторінки, які містять додаткову інформацію щодо події, документування якої ви проводите то стандарти збереження інтернет сторінок є наступними: збереження у форматі PDF, HTML, URL посилань та їх веб-архівація

Для визначення матеріальних збитків, які завдані фізичній чи юридичній особі внаслідок воєнних злочинів, доцільно залучати як національних так і міжнародних експертів для здійснення експертної оцінки збиткам, які були завдані.
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.