Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
: : Архіви : :
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
Жовтень 2023 (13)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
Відрахування коштів на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу в умовах воєнного стану
Відрахування коштів на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу в умовах воєнного стану До Федерації профспілок України надходять звернення про надання роз’яснень стосовно можливостей роботодавців в умовах воєнного стану відраховувати кошти профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу з урахуванням змін законодавства.

При цьому слід врахувати, що Законом України від 15.03.2022 № 2136- IX (з наступними змінами до нього від 01.07.2022 № 2352 ) «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлюються особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності. Ним внесено, зокрема і деякі зміни щодо діяльності профспілок.

Статтею 14 цього Закону встановлено, що професійні спілки у межах своєї діяльності повинні максимально сприяти забезпеченню обороноздатності держави та забезпечувати громадський контроль за мінімальними трудовими гарантіями, передбаченими цим Законом.

На період воєнного стану призупиняється дія статті 44 Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" та відповідні норми колективних договорів.

Саме цією статтею встановляється обов’язок роботодавця відраховувати кошти первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірах, передбачених колективним договором та угодами, але не менше ніж 0,3 відсотка фонду оплати праці.

Водночас у коментарі Міністерства економіки України від 23.03.2022 до застосування цієї норми Закони, який розміщено на їхньому сайті, роз’яснено, що роботодавці на період воєнного стану не зобов’язані відраховувати такі кошти. Але при цьому законодавством не заборонено проводити такі відрахування у добровільному порядку за наявності у роботодавців такої можливості. Аналогічної думки дотримуються і фахівці департаменту правового захисту апарату ФПУ. Вони зазначають також, що призупинення відповідних норм колективних договорів щодо згаданих відрахувань не може здійснюватися в односторонньому порядку. Воно має супроводжуватися обов’язковими попередніми консультаціями з профспілковою організацією з наступним інформуванням працівників підприємства про прийняття відповідного спільного рішення.

Згідно зі статтею 14 Закону України «Про колективні договори і угоди» зміни і доповнення до колективного договору, угоди протягом отроку їх дій можуть вноситися тільки за взаємною згодою сторін, визначених колективним договором, угодою.

Зазначені відрахування спрямовуються профспілковою організацією на необхідну підтримку працівників підприємства, які її особливо потребують в умовах воєнного стану.

Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.