Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
: : Навігація : :
: : Календарь : :
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
: : Архіви : :
Березень 2024 (7)
Лютий 2024 (6)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (11)
Листопад 2023 (1)
Жовтень 2023 (13)
: : Партнери : :

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією

: : Опитування : :
Як Ви ставитесь до пенсійної реформи? [?]
Позитивно
Негативно
Влаштовує... Але...
Зовсім негативно
Нецікавлюсь
: : Актуальні документи : :
ПРОФСПІЛКИ ЗА СПРАВЕДЛИВІ ЦІНИ НА ГАЗ ТА ТАРИФИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ І КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ
ПРОФСПІЛКИ ЗА СПРАВЕДЛИВІ ЦІНИ НА ГАЗ ТА ТАРИФИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ І КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ Профспілки України вкрай стурбовані ситуацією через недостатньо продумане запровадження ринків природного газу та електричної енергії, яке відбувається в умовах, які характеризуються падінням доходів громадян внаслідок втрати ними роботи, зниженням ділової активності суб’єктами господарювання у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.

НАК «Нафтогаз України» та інші постачальники природного газу починаючи з серпня 2020 року щомісяця підвищували роздрібні ціни на природний газ для населення, у підсумку вони зросли більш ніж удвічі.

Уряд постановою від 28 грудня 2020 року № 1325 встановив єдину фіксовану ціну на електричну енергію для побутових споживачів – 1,68 грн/кВт∙год, внаслідок чого найбільш вразливі верстви населення втратили можливість оплачувати перші 100 кВт∙год електроенергії за пільговим тарифом (0,9 грн/кВт∙год), які ощадливо її використовували і споживачі, які облаштували свої помешкання приладами індивідуального електроопалення, а також мешканці населених пунктів, розташованих у 30-кілометровій зоні біля АЕС.

Люди обурені ціновою політикою на цих монополізованих ринках, адже не в змозі здійснювати оплату комунальних послуг за надмірно високими цінами, про що свідчить зростання заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги, яка на початок грудня 2020 року сягнула 66,1 млрд грн. В регіонах це викликало хвилю протесту, люди самоорганізовуються і разом з профспілками виходять на акції протесту і тарифні майдани.

Зважаючи на те, що суспільна напруга навколо цього питання зростає, 14 січня 2021 року Президія ФПУ розглянула питання щодо неприпустимості підвищення цін на природний газ, тарифів на електроенергію та комунальні послуги в умовах пандемії та низького рівня доходів населення, та прийняла відповідну постанову.

Зокрема, було визнано, що державна цінова політика в енергетичному секторі та сфері комунальних послуг не забезпечує балансу інтересів держави, споживачів та суб’єктів господарювання. Ціни на природний газ та тарифи на електричну енергію і комунальні послуги значно перевищують економічно обґрунтований рівень та не відповідають фактичному рівню доходів населення. Як наслідок, збільшується кількість бідного населення, постійно зростає заборгованість за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги. У виробничому секторі знижується конкурентоспроможність української продукції.

За підсумками розгляду питання ФПУ направила листи-звернення до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України з напрацьованими на засіданні Президії ФПУ пропозиціями.

Для врегулювання ситуації ми запропонували Верховній Раді України невідкладно заслухати звіт Уряду в порядку парламентського контролю та переглянути державну політику ціноутворення в енергетичному секторі економіки країни, а також прийняти рішення про посилення соціального захисту населення.

ФПУ вимагає від влади відновити державне регулювання цін для населення як на ринку природного газу, так і на ринку електроенергії щонайменше до моменту виходу економіки з кризової ситуації та внесення відповідних змін до законодавства. А також внести змін до Держбюджету України на 2021 рік, передбачивши реальний обсяг асигнувань на пільги і житлові субсидії громадянам для оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

У разі не виконання владою зазначених вимог до 1 лютого ц.р. ФПУ мобілізує своїх прихильників і вдасться до масових протестних дій.

Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Популярные игры онлайн для домашнего отдыха.
Диснеевские мультики скачать и смотреть онлайн.
Современное тепловое оборудование для обогрева дома.
Смотри какие красивые мотоциклы можно купить.
Добро пожаловать на сайт киа клуб и киа форум.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.